dimecres, 17 de juliol del 2013

Barcelona busca com protegir les seves botigues amb solera, a El Periódico

Avui, a la pg. 36, secció Gran Barcelona, a El Periódico, i, amb l'ante-titol
PATRIMONI DE LA CAPITAL CATALANA
I es remarquen els paràgrafs:
> S'actualitzarà l'ordenança de patrimoni per consens politic
> L'objectiu és evitar que l'aplicació de la LAU danyi comerços emblemàtics

L'article comença:
El paisatge urbà de la Barcelona centenària està amenaçat amb l'aplicació de la llei d'arrendaments urbans (LAU), que eliminarà les rendes antigues el 2014. Davant d'aquesta situació, l'ajuntament va aprovar per unanimitat, dilluns durant la comissió d'Habitat Urbà, que siguin protegides les botigues catalogades com emblemàtiques,...

I el requadre fa referència al nostre informe:

referents AMB LA MIRADA A EUROPA
EL CAS DE PARIS
> L'Associació d'Establiments Emblemàtics ha presentat a l'ajuntament una proposta semblant a la que ja existeix a París o a Roma, ciutats que han optat per catalogar botiguesemblemàtiques com a bens culturals protegits.
EL FACTOR DE L'ANTIGUITAT
> La protecció de botigues en aquestes ciutats es basa sobretot en l'antiguitat i es valora el llarg període de temps que el comerç fa que funciona. A París hi ha 125 comerços classificats com a monuments històrics, a més de diversos hotels. Aquesta classificació permet accedir a ajudes per a les seves activitats i per a la restauració de l'establiment.
EL CENTRE HISTÒRIC
> La normativa de Roma especifica que preservar les botigues centenàries evita la degradaciò i la manipulaciò del seu centre històric, afectat per la penetració de grups financers amb grans marques.

En aquest link podeu trobar tot l'article a la web de El Periódico